Корнелия Нинова изригна мощно в Народното събрание.Загубихте два часа в политическо

...
Корнелия Нинова изригна мощно в Народното събрание.Загубихте два часа в политическо
Коментари Харесай

Нинова от трибуната на парламента: Говорите празни приказки, а не подкрепяте законите на БСП за мигрантите

Корнелия Нинова изригна мощно в Народното събрание.

„ Загубихте два часа в политическо говорене, внушения, връщане към службите от преди години, угриженост за живота и здравето на нашите сътрудници и българските жители. Два часа празни приказки, а сме тук, с цел да свършим избрана работа. “ Това съобщи водачът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната естрада. И продължи: „ Нелегалната миграция и трафикът на мигранти явно е голям проблем. Заля България в последните два месеца. Служебният кабинет има своите отговорности, би трябвало да дава отговор на доста въпроси за какво това е по този начин. Но законодателният орган също има своите отговорности “, уточни тя, написа dariknews.bg.

„ Освен с часове да говорите и да употребявате трибуната за политическите разправии, би трябвало да одобряваме закони - по този начин написа в Конституцията и по тази причина е основан Народното събрание “, сподели още Нинова.

От трибуната водачът на левицата обърна внимание, че законите, импортирани от “БСП за България “, които касаят трафик на мигранти - стоят втори месец непокътнати. За следващ път Нинова се обърна към ръководителя на правната комисия Радомир Чолаков с искане тези закони да бъдат придвижени.

„ В тази система от ограничения, които би трябвало да вземат всички институции в страната, има нещо, което е доста значимо и се споделя предварителна защита “, съобщи водачът на Българска социалистическа партия и продължи: „ Знаете ли, че тези, които ги залавят като помагачи и каналджии, се отървават или с условни присъди, или с административни санкции? Наше обвързване е да променим този закон “, безапелационна е тя.

По думите ѝ от мнения на съда и прокуратурата излиза наяве, че тези институции остават с вързани ръце поради в този момент настоящите закони. „ Казват ни, че поради законите би трябвало или да ги пуснат, или да бъдат условно наказани. Но направиха оферти - да увеличим наказванията, да се лишава транспортното средство, с което се транспортират тези трафиканти и редица ограничения, които “БСП за България “ внесе преди два месеца. Досега щяхме да сме не запомнили за това “, разяснява Корнелия Нинова.

Тя изясни, че единствено отежняването на наказванията и предварителната защита няма да решат въпроса, само че други институции дават отговор за приложението на закона. „ Нашата отговорност е да приемем този закон. За осми път моля - вкарайте тези оферти в правна комисия и да знаем, че ние, като законодателен орган, сме си свършили работата “, заключи водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР